Ускоро промоција јубиларне монографије

Фотомонографија Дарка Дозета поводом 20 година професионалног рада и 25 година бављења фотографијом

Ускоро ће у Новом Саду бити заказана промоција фотомонографије, о локацији и термину одржавања промоције, пратеће изложбе и коктела бићете правовремено обевештени.

 

 

Биографија аутора:

Дарко Дозет је рођен 7.12.1976. у Новом Саду где је завршио Средњу графичку школу, смер фотографија, после које се 1996. године запослио у новосадском дневном листу “Дневник”. Од 1998 – 2007. године фоторепортер је Новинске агенције Танјуг, а од 2007. године фоторепортер је Компаније Новости.
Сарађивао је са најугледнијим светским новинским агенцијама, Ројтерс, Европска прес фото агенција, Асошијетед пресом, а фотографије су му објављивали готово сви светски листови и магазини.
Његове фотографије илустровале су више од 1.000 насловних страна
најзначајнијих медија, првенствено Вечерњих Новости.
У досадашњем раду окушао се у свим гранама новинске фотографије.
Од 1998. године члан је Удружења новинара Србије, а оснивач је и председник Фото асоцијације Војводине.
Самосталне изложбе имао је у више од педесет градова Србије и иностранства.
Аутор је пројекта „Корени душе“ посвећеног Косову и Метохији те коаутор пројекта „Сведоци трајања“ који приказује српску културну баштину у Републици Румунији.
Аутор је фото монографије “Чувари успомена и сведоци историје” посвећене колегама фоторепортерима од Другог светског рата до данас.
Предавања о новинској фотографији по позиву, у више наврата, држао је у Руском музеју фотографије, Новосадском универзитету, Музеју Војводине…
Један је од оснивача Удружења фоторепортера Србије, првог у Србији који окупља фотографе запослене у медијима.
Три године за редом успешно организује колективну изложбу фоторепортера Новог Сада и Војводине. Аутор је изложбе поводом 700 година Манастира Крупе.
Добитник је низа признања за рад и стваралаштво на пољу фотографије. Неке од најзначајнијих су: 2015. године освојио је прву награду на Међународном фестивалу репортаже “Интерфер” и проглашен је за најбољег фоторепортера “Вечерњих Новости” . 2016. године добио је награду „Лаза Костић“ коју за фотографију додељује
Удружење новинара.Србије. Члан је Управе Удружења новинара Србије

Инстаграм профил:
http://instagram.com/photodozet

Фејсбук страница:
https://www.facebook.com/photodozet/