Uskoro promocija jubilarne monografije

Fotomonografija Darka Dozeta povodom 20 godina profesionalnog rada i 25 godina bavljenja fotografijom

Uskoro će u Novom Sadu biti zakazana promocija fotomonografije, o lokaciji i terminu održavanja promocije, prateće izložbe i koktela bićete pravovremeno obevešteni.

 

 

Biografija autora:

Darko Dozet je rođen 7.12.1976. u Novom Sadu gde je završio Srednju grafičku školu, smer fotografija, posle koje se 1996. godine zaposlio u novosadskom dnevnom listu “Dnevnik”. Od 1998 – 2007. godine fotoreporter je Novinske agencije Tanjug, a od 2007. godine fotoreporter je Kompanije Novosti.
Sarađivao je sa najuglednijim svetskim novinskim agencijama, Rojters, Evropska pres foto agencija, Asošijeted presom, a fotografije su mu objavljivali gotovo svi svetski listovi i magazini.
Njegove fotografije ilustrovale su više od 1.000 naslovnih strana
najznačajnijih medija, prvenstveno Večernjih Novosti.
U dosadašnjem radu okušao se u svim granama novinske fotografije.
Od 1998. godine član je Udruženja novinara Srbije, a osnivač je i predsednik Foto asocijacije Vojvodine.
Samostalne izložbe imao je u više od pedeset gradova Srbije i inostranstva.
Autor je projekta „Koreni duše“ posvećenog Kosovu i Metohiji te koautor projekta „Svedoci trajanja“ koji prikazuje srpsku kulturnu baštinu u Republici Rumuniji.
Autor je foto monografije “Čuvari uspomena i svedoci istorije” posvećene kolegama fotoreporterima od Drugog svetskog rata do danas.
Predavanja o novinskoj fotografiji po pozivu, u više navrata, držao je u Ruskom muzeju fotografije, Novosadskom univerzitetu, Muzeju Vojvodine…
Jedan je od osnivača Udruženja fotoreportera Srbije, prvog u Srbiji koji okuplja fotografe zaposlene u medijima.
Tri godine za redom uspešno organizuje kolektivnu izložbu fotoreportera Novog Sada i Vojvodine. Autor je izložbe povodom 700 godina Manastira Krupe.
Dobitnik je niza priznanja za rad i stvaralaštvo na polju fotografije. Neke od najznačajnijih su: 2015. godine osvojio je prvu nagradu na Međunarodnom festivalu reportaže “Interfer” i proglašen je za najboljeg fotoreportera “Večernjih Novosti” . 2016. godine dobio je nagradu „Laza Kostić“ koju za fotografiju dodeljuje
Udruženje novinara.Srbije. Član je Uprave Udruženja novinara Srbije

Instagram profil:
http://instagram.com/photodozet

Fejsbuk stranica:
https://www.facebook.com/photodozet/