Позив пренумерантима


Фотомонографија Дарка Дозета поводом 20 година професионалног рада и 25 година бављења фотографијом

Поштовани, oпределили смо се да, као што је то у традицији српских и других цивилизваних народа за институције ПРЕНУМЕРАНТА и ДОНАТОРА.

Пренумеранти су људи који су на директан или индиректан начин повезани са ауторима и који су упознати са стваралаштвом аутора, цене његов рад, те унапред купују књигу и тако помажу њено штампање.
Аутор за узврат штампа њихово име и презиме, титулу, град и професију на страницама књиге посвећеној пренумератнтима. дела и њихово име наведено у књизи требало би да подједнако импонује и ауторима дела и самим пренумерантима.

Из тог разлога смо се определили да не идемо са већом рекламном кампањом прикупљања средсатва већ да овај мејл пошаљем само људима из свог именика.

Фотомонографија ће имати више од 250 страна, биће штампана у пуном колорном опсегу на квалитетном високограмажном кунсдрук папиру са тврдим корицама.

У фотомонографији ће бити представљен мој двадесетогодишњи опус у којем су заступљене нека од најбљих фоторепортерских остварења настала на територији Новог Сада, Војводине, Косова и Метохије као и многих других крајева којима је овај стваралац путовао.

Жанровски ће, у неколико поглавља, у књизи бити заступљено од лајфа, документарне фотографије па до фотографија и сведочанстава из времена бомбардовања Новог Сада, али и садашњице.

Уколико желите да постанете пренумерант потребно је, да на текући рачун број: 355000000504072365
на име Дарко Дозет , уплатите наведени или већи износ по вашој жељи.

Као пренумерант за износ од 1.500 динара добићете примерак фотомонографије , а Ваши подаци (титула,име, презиме, занимање и место где живите) биће штампани на крају књиге као њен саставни део. Фотомонографија ће у слободној продаји по завршетку штампе бити знатно скупља.

Рок за Ваше пријављивање и уплату је 20.септембар 2017. године.

Завршетак штампе и промоција књиге предвиђени су до краја 2017. године.

Ако сте у могућности и желите да постанете СПОНЗОР и да уплатите већи износ а потребни су вам уговори и посебни текући рачуни правних лица обратите се за додатне информације на адресу: fotodozet@gmail.com или мобилним телефоном на број: 0695120101

У том случају, име ваше компаније било би у договоруи са вама представљено на адекватан научин у зависности од износа донације.

Велико хвала на подршци која је значајна не само са материјалног становишта већ и као Ваша пажња, разумевање и подстрех за даље стварање.

С поштовањем
Дарко Дозет

Биографија аутора:

Дарко Дозет је рођен 7.12.1976. у Новом Саду где је завршио Средњу графичку школу, смер фотографија, после које се 1996. године запослио у новосадском дневном листу “Дневник”. Од 1998 – 2007. године фоторепортер је Новинске агенције Танјуг, а од 2007. године фоторепортер је Компаније Новости.
Сарађивао је са најугледнијим светским новинским агенцијама, Ројтерс, Европска прес фото агенција, Асошијетед пресом, а фотографије су му објављивали готово сви светски листови и магазини.
Његове фотографије илустровале су више од 1.000 насловних страна
најзначајнијих медија, првенствено Вечерњих Новости.
У досадашњем раду окушао се у свим гранама новинске фотографије.
Од 1998. године члан је Удружења новинара Србије, а оснивач је и председник Фото асоцијације Војводине.
Самосталне изложбе имао је у више од педесет градова Србије и иностранства.
Аутор је пројекта „Корени душе“ посвећеног Косову и Метохији те коаутор пројекта „Сведоци трајања“ који приказује српску културну баштину у Републици Румунији.
Аутор је фото монографије “Чувари успомена и сведоци историје” посвећене колегама фоторепортерима од Другог светског рата до данас.
Предавања о новинској фотографији по позиву, у више наврата, држао је у Руском музеју фотографије, Новосадском универзитету, Музеју Војводине…
Један је од оснивача Удружења фоторепортера Србије, првог у Србији који окупља фотографе запослене у медијима.
Три године за редом успешно организује колективну изложбу фоторепортера Новог Сада и Војводине. Аутор је изложбе поводом 700 година Манастира Крупе.
Добитник је низа признања за рад и стваралаштво на пољу фотографије. Неке од најзначајнијих су: 2015. године освојио је прву награду на Међународном фестивалу репортаже “Интерфер” и проглашен је за најбољег фоторепортера “Вечерњих Новости” . 2016. године добио је награду „Лаза Костић“ коју за фотографију додељује
Удружење новинара.Србије. Члан је Управе Удружења новинара Србије

Инстаграм профил:
http://instagram.com/photodozet

Фејсбук страница:
https://www.facebook.com/photodozet/


Leave a comment